”Persona” de Ingmar Bergman

Ingmar Bergman, unul dintre cei mai influenți regizori de film din toate timpurile, a lăsat o amprentă asupra lumii cinematografiei prin abilitatea sa neegalată de a explora complexitățile psihicului uman.

Lansat în 1966, „Persona” este un film suedez de dramă psihologică care povestește întâmplările Almei, o tânără asistentă medicală, și ale lui Elisabet Vogler, o actriță care devine brusc mută. Pe măsură ce Alma are grijă de Elisabet într-o casă izolată de pe plajă, o relație complexă începe să se dezvăluie. Limitele dintre cele două femei se estompează, iar identitățile lor se împletesc, ducând la o examinare fascinantă a naturii fragile a existenței umane.

În centrul său, „Persona” pătrunde în esența identității și în impactul izolării asupra psihicului uman. Prin povestea magistrală a lui Bergman, filmul pune sub semnul întrebării percepția noastră despre sine și explorează dualitatea inherentă a condiției umane. Pe măsură ce identitățile Almei și a lui Elisabet se contopesc, granițele dintre realitate și iluzie devin tot mai neclare, lăsând publicul să se întrebe asupra naturii propriei existențe.

Poți vedea trailer-ul filmului aici:


  • Regie: Ingmar Bergman
  • Scenariu: Ingmar Bergman
  • Director de imagine: Sven Nykvist
  • Coloană sonoră: Lars Johan Werle
  • Distribuție: Bibi Andersson, Liv Ullmann, Margareta Krook

Leave a comment