”A șaptea pecete” de Ingmar Bergman

”A șaptea pecete” este o capodoperă atemporală care

„The Seventh Seal” (Det sjunde inseglet) a lui Ingmar Bergman, lansat în 1957, este o capodoperă atemporală care se adâncește în întrebări profunde și existențiale despre viață, moarte, credință și condiția umană.

Imaginile puternice, personajele captivante și povestea plină de încărcătură filozofică au consacrat acest film ca pe un punct de referință în istoria cinematografiei. Cu simbolismul său bogat și discursul filozofic, „A șaptea pecete” provoacă publicul să reflecteze asupra propriei existențe și să se confrunte cu inevitabila realitate a mortalității.

Sinopsis:

Plasat în secolul al XIV-lea, în timpul Ciumei Negre, filmul urmărește călătoria lui Antonius Block, un cavaler deziluzionat care se întoarce din Cruciade. Block întâlnește Moartea personificată și, într-un act de disperare, îl provoacă la un joc de șah, încercând să-și amâne propria moarte și să obțină înțelegere în ceea ce privește misterele vieții. Filmul se desfășoară apoi în timp ce Block și Moartea se angajează într-o luptă intelectuală și spirituală, în timp ce lumea din jurul lor este cuprinsă de suferință și disperare.

Poți urmări trailer-ul mai jos:


  • Regie: Ingmar Bergman
  • Scenariu: Ingmar Bergman
  • Director de imagine: Gunnar Fischer
  • Coloană sonoră: Erik Nordgren
  • Distribuție: Max von Sydow, Bengt Ekerot, Bibi Andersson

Leave a comment