3 Body Problem – La ce serial te uiți?

Avem o problemă. Un tren circulă cu viteza de 80 de km la oră. În cât timp va ajunge din punctul A în punctul B, dacă o navă extraterestră va ateriza pe Pământ, după ce o puștoaică a chemat-o?

Serialul 3 Body Problem a ajuns pe Netflix, iar acum și la Revizia de film! Având premiera pe 21 martie, este cel mai scump prim sezon ever creat de Netflix, cu un buget de 20 de milioane de dolari per episod. Ce au făcut de banii ăia? Stați liniștiți, nu au mâncat și nici nu au băut pe banii băieților mari de la Netflix, au făcut o treabă foarte bună! Cum așa? Vă spun mai multe în partea de Poveste:

Poveste

Serialul se bazează pe trilogia scrisă de Cixin Liu „Remembrance of Earth’s Past”, iar scriitorii care au făcut adaptarea pentru ecran sunt David Benioff si DB Weiss. Aceasta nu este prima adaptare totuși, un serial cu același nume, dar de origine chineză, a avut premiera în 2023.

Diferența între acesta și cel de la Netflix este că varianta chineză are un singur sezon și 30 de episoade, pe când cel de la Netflix va avea 4 sezoane și cam 8 episoade per sezon. 

Titlul se referă la o problemă nerezolvabilă din fizică, care spune că un sistem cu 3 corpuri în el, nu va avea predictibilitate, prin urmare nu va putea funcționa.

Serialul spune povestea unor oameni de știință care încearcă să rezolve misterul unui lanț de sinucideri și a unor fenomene paranormale. Într-o zi, unii dintre cei mai buni fizicieni, se trezesc că văd o numărătoare inversă în fața lor, care se mișcă cu rapiditate spre… Cine știe?

Determinați să afle răspunsuri, după ce prietenii lor mor pe capete, 5 prieteni se unesc împotriva acestui rău necunoscut și încearcă să-l elimine.

După cum am spus, serialul are 4 sezoane, deci acest prim sezon este introducerea în poveste, dar dacă asta este introducerea, vă dați seama ce continuare va fi? Iar eu nici măcar nu v-am spus tot, ca să nu vă dau spoilere. 

Deși nu respectă cărțile în totalitate, și aici mă refer la ordinea întâmplării evenimentelor, precum și gruparea scenelor, totul este foarte coerent și ușor de înțeles… deși e vorba de știință. 

Dar nu vă speriați, chiar dacă nu știți (nici eu nu știu) , scriitorii s-au asigurat ca totul să fie explicat clar, iar dacă știți, va fi interesant să observați hinturi pe parcursul serialului, la cele mai cunoscute teorii sau evenimente, precum semnalul „Wow” sau Paradoxul Fermi.

Prin urmare, nota mea pentru Poveste este 10, nu am nimic de reproșat la acest capitol.

Actorie

Din distribuție fac parte mulți actori celebri din Marea Britanie , pe care ați putut să îi vedeți și în alte producții, precum Game of Thrones, Babylon sau Baby Driver.

Un lucru important de menționat este că grupul celor 5 protagoniști sau Oxford Five, cum îi numesc producătorii, nu există în cărți și nici nu interacționează atât de mult unii cu alții. Deci, când o să le vedeți chimia pe ecran, cred că veți fi uimiți, mai ales că nu au avut o referință la cum ar trebui să decurgă totul.

Cea mai frumoasă relație, chiar platonică aș putea să spun, a fost a lui Jin și Will, interpretați de Jess Hong și Alex Sharp. A fost dureroasă, a fost sfâșietoare, vreau să o văd din nou!

Urmărind câteva interviuri cu ei, am observat cum fiecare își protejează foarte mult personajul și totul este clar în capul lor. Fiecare relație, de ce au făcut ce au făcut… Iar pentru mine ăsta este unul dintre lucrurile pe care le respect cel mai mult la un actor.

Nota mea pentru actorie este 10 pentru că oamenii aceștia au fost 100% prezenți și profi.

Imagine & Sunet

Imaginea este semnată de Martin Ahlgren, PJ Dillon, Richard Donnelly și Jonathan Freeman. Ai zice că fiind o echipă destul de mare, ar trebui să vezi diferențele de la episod la episod, dar nu e cazul. Ceea ce cred că s-a întâmplat este că fiecare a avut categoria lui. Cum? Ei bine, de fiecare dată când se vorbea de dușmanul misterios, imaginea era întunecată, foarte puține lumini aprinse, lăsându-ne în mister. 

Dar când cei 5 prieteni erau pe ecran, atmosfera era caldă și imaginea se transforma într-una fadă, aproape ca un vis frumos în care ești cu oamenii preferați. Acest lucru se observă cel mai mult atunci când e vorba de relația dintre Jin și Will. 

De asemenea, serialul are anumite flashback-uri care sunt foarte bine decupate de acțiunea din prezent, ca și cum te-ai uita la o fotografie veche cu bunica sau bunicul, dar nu într-un mod deranjant.

Coloana sonoră este creată de Ramin Djawadi și conține 21 de melodii care sunt non-stop în căștile mele, chiar dacă sunt subiective, adică sunt perfecte doar pentru momentul din titlu. Dar totuși, Hans Zimmer, păzea!

Nota mea este 9,50 pentru că la un moment dat, personajele joacă un joc video foarte avansat care presupune introducerea ta efectiv în joc și personal, mi-aș fi dorit să fie o mai mare schimbare, dintre realitate și joc video, fiindcă părea doar un filtru ieftin.

Regie

Fiind un serial, suntem obișnuiți că fiecare episod sau grupare de episoade, are propriul regizor. Noi îi avem pe Andrew Stanton, care ne-a creat copilăria cu filme precum Wall E, Toy Story, Finding Nemo și multe altele. Derek Tsang, regizorul filmelor „Soulmate” și „Better Days”. Jeremy Podeswa care a lucrat la Game of Thrones și Povestea Slujitoarei. 

Și ultima, dar nu cea din urmă, Minkie Spiro care a lucrat la Downtown Abbey sau Better Call Saul.

Mi-au plăcut foarte mult cadrele și felul în care camera surprindea mici detalii ale scenelor, care mă făceau să mă simt mai aproape de cei de pe ecran. De asemenea, Alex Sharp are câteva cadre cu el, singur, într-o barcă, care efectiv îți sfâșie inima.

Cu ce am rămas eu din acest prim sezon este fix o replică din serial „In nature, nothing exist alone”. Iar conceptul de familie este mereu adus în prim plan, chiar dacă serialul se concentrează mai mult pe partea de sci-fi, este o îmbinare perfectă a celor două elemente, sentimentele și știința.

Nota mea pentru regie este 9,50 fiindcă iarăși, la partea cu jocul video, mi-aș fi dorit mai mult.

Acum ca am ajuns la final media serialului „3 Body Problem” este 9,75!

Vă mulțumesc că ați citit până la final, sper că vă veți uita la serial, iar dacă da, vă aștept în comentarii fiindcă vreau să aud și părerea voastră! Pe data viitoare!

-Denisa ????

Leave a comment