Top 5 filme cu gangsteri de pe Netflix ⏐ Revizia de Film

Salut și bine v-am găsit s-au regăsit! Știu că v-a fost dor de mine și știu că probabil ați crezut că am plecat dar hei, sunt aici! Lăsând prosteala la o parte, trecem la chestii mai serioase așa că am pentru tine un top 5 filme de pe Netflix despre mafie. De ce Netflix? Pentru că atât îmi permit eu…și restul oamenilor de pe cont.  Este imposibil să nu fi auzit de mafie, trafic de whiskey, jafuri (și nu mă refer la mașini), taxe de protecție, bani dați cu camătă, mită sau șantaj… practic ilegalități. 

Interesant la fiecare film pe care îl voi prezenta este faptul că ai posibilitatea să înțelegi lumea din spatele tuturor celor anterior menționate, dar gata nu mai vorbim aiurea și trecem la subiect.

5. The Irishman

Frank Sheeran, un veteran de război irlandez-american în vârstă, povestește într-un cămin de bătrâni despre viața sa ca asasin pentru mafia italiană-americană. În anii 1950, în Philadelphia, Sheeran începe să lucreze pentru Mafie vânzând carne furată din camioanele de livrare ale sindicatului. 

Întâlnindu-l pe avocatul Bill Bufalino, acesta îl introduce pe Sheeran în lumea crimei organizate și îl prezintă lui Russell Bufalino, șeful unei familii criminale din Pennsylvania de Nord-Est. Sheeran devine repede apropiat de Jimmy Hoffa, liderul puternic al sindicatului Teamsters, și devine garda lui de corp. După o serie de evenimente tensionate, inclusiv arestarea lui Hoffa și tensiuni în creștere între Mafie și sindicat, Sheeran este implicat în asasinarea lui Hoffa la ordinul Mafiei. Mai apoi, Sheeran și complicii săi sunt condamnați pentru diferite infracțiuni, iar Sheeran ajunge în cele din urmă într-un cămin de bătrâni. 

El încearcă să-și împace fiicele, dar relația cu fiica sa Peggy rămâne afectată de implicarea sa în dispariția lui Hoffa. Sheeran găsește puțină alinare în confesiunea către un preot, deși pare să regrete puținele sale acțiuni, în special omorul lui Hoffa. Și ca bonus , tot pe Netflix, ai un mic interviu de câteva minute în care actorii împărtășesc experiențe din spatele camerelor.

4. A fost odată în America

După 35 de ani de absență, David Aaronson zis „Noodles” se întoarce în New York, forțat să-și confrunte trecutul violent, după ce primește o invitație misterioasă. 

În timp ce caută persoana care l-a contactat, el își amintește de evenimentele din trecutul său. În 1933, după ce prietenii săi Max, Patsy și Cockeye sunt uciși într-un schimb de focuri cu poliția, Noodles se ascunde într-un salon de opiu și își amintește de copilăria sa din anii ’20, când era liderul unei mici bande de borfași. Prin intermediul lui Max, Noodles devine implicat în afaceri ilegale și este recrutat de frații Minaldi pentru un jaf de diamante, care se încheie cu o confruntare violentă și uciderea fraților Minaldi. 

Grupul lui Noodles devine tot mai implicat în activități mafiote, intervenind în diverse afaceri și confruntându-se cu mafia și poliția. Totul se complică când Max își dezvăluie un plan periculos care îl face pe Noodles să-și pună întrebări despre loialitate și moralitate. În cele din urmă, Max și ceilalți prieteni sunt uciși, iar Noodles fuge din oraș, dispărând pentru mai bine de trei decenii. 

În prezent, întorcându-se la New York, Noodles descoperă că Max trăiește și este acum un ministru influent, iar el este implicat într-un complot pentru a-l asasina pe Max. Refuzând să participe, Noodles pleacă, iar în timp ce se îndepărtează, pare să-l vadă pe Max, dar totul se sfârșește într-un mister. Revenind la salonul de opiu, Noodles se lasă pradă opiumului, încheind filmul cu un zâmbet enigmatic.

Filmul este inspirat din romanul ”The Hoods”, scris de Harry Grey, acesta fiind pseudonimul unui informator al poliției, practic sifon.

3. Donnie Brasco

În New York-ul din ’78, Lefty, un membru în vârstă al familiei criminale Bonanno, se întâlnește cu Joseph Pistone, un agent FBI sub acoperire care se prezintă ca hoț de bijuterii cu numele „Donnie Brasco”. Donnie îl convinge pe Lefty că un diamant pe care acesta îl achiziționase este fals, iar când cei doi confruntă proprietarul, Donnie îl înfrânge și îi ia mașina drept despăgubire. Pe măsură ce Donnie se infiltrează în lumea mafiotă, el devine din ce în ce mai apropiat de Lefty și membrii echipei sale, dar și din ce în ce mai îndepărtat de viața sa de familie. În timp ce afacerea lui Lefty se dezvoltă, rivalitățile interne și tensiunile cresc, iar Donnie își folosește poziția pentru a strânge informații pentru FBI. Când operațiunea este expusă, Donnie trebuie să aleagă între loialitatea față de FBI și relația cu Lefty, iar în final, este forțat să își trădeze prietenul pentru a-și proteja acoperirea. Ei, dar oare tu ce ai face în situația lui? 

Filmul are la bază romanul ce poartă același nume, scris de Joseph Pistone, un fost agent FBI.

2. Goodfellas

Henry Hill își dorește încă de la o vârstă fragedă să devină un gangster, fiind atras de viața criminală a unei familii mafiote din Brooklyn, New York, în anul 1955.  Renunțând la școală, el începe să lucreze pentru mafia locală, sub îndrumarea capului Paul Cicero zis  „Paulie”  și a colegilor săi Jimmy Conway A.K.A.. „The Gent” și Tommy DeVito și nu, nu este Adrian…asta așa pentru cunoscători. 

Henry este implicat în diverse activități infracționale și, în timp, devine tot mai înrăit în lumea criminală. Cu toate avantajele vieții sale de infractor, Henry se căsătorește cu Karen și începe să aibă o viață de familie, deși nu renunță la aventurile extraconjugale. 

El se implică într-un jaf de proporții și în trafic de droguri, ceea ce atrage atenția FBI-ului. În cele din urmă, Henry este arestat și trimis la închisoare, unde continuă să se implice în activități ilegale.

După eliberarea sa, Henry se implică într-un alt jaf important, dar nu vă zic mai multe pentru că vă stric filmul.

Ceea ce am apreciat foarte mult au fost regulile din interiorul clanului mafiot, reguli care stăteau la baza tuturor astfel de grupuri din viața reală. Ce? Mafioții au reguli? Oameni civilizați dom”le…

1. Pe urmele tâlharilor

În 1934, după doi ani de la evadare, Bonnie Parker și Clyde Barrow , eliberează mai mulți complici din închisoarea Eastham Prison Farm din Texas.  Șeful Departamentului de Corecții al Texasului, Lee Simmons, convinge guvernatorul să angajeze fostul Texas Ranger Frank Hamer pentru a-i prinde pe cei doi criminali.

Hamer, reticent să lase în urmă pensia și soția, se alătură vânătorii după ce banda de fugari este implicată într-un schimb de focuri devastator în Missouri. El își recrutează fostul partener, Benjamin Maney Gault, chiar dacă are îndoieli cu privire la abilitățile acestuia și refuză să împartă conducerea cu el.

Informațiile obținute din interceptarea telefonică a familiilor fugarilor îi conduc pe Hamer și Gault la concluzia că Bonnie și Clyde se întorc „acasă” în Dallas. Ei urmăresc casa mamei lui Bonnie și observă un schimb de mesaje cu o sticlă, indicând că fugarii sunt în apropiere. În timp ce FBI-ul crede că fugarii sunt în Brownsville, Hamer și Gault se întâlnesc cu șeriful din Dallas și cu adjunctul său, care îi ajută să investigheze și să concluzioneze că Bonnie are un posibil cadou pentru un membru al familiei. Rangerii călătoresc în Oklahoma și obțin informații despre mișcările bandei de la un angajat al unei stații de benzină. Continuând investigația, urmăresc indicii până în Kansas, ghicind corect că Bonnie și Clyde se vor opri acolo pentru provizii.

După un schimb de focuri nereușit, în care cei doi criminali scapă, Rangerii revin în Dallas pentru a descoperi că familiile lor sunt implicate în ajutorarea bandei. Ei încearcă să tragă de un informator, dar descoperă că acesta a fost ucis. Cu toate acestea, Hamer și Gault refuză să renunțe la teoria lor că „hoții mereu se întorc acasă” și pornesc într-o misiune pentru a-i prinde pe Bonnie și Clyde în Louisiana. După un schimb de focuri în care cei doi sunt împușcați mortal, trupurile lor sunt expuse publicului. hamer și Gault se întorc acasă, refuzând să accepte recompense pentru povestea lor.

Bonnie și  Clyde chiar au existat, iar filmul arată povestea din spatele prinderii lor, iar lucrul acesta este foarte interesant deoarece există filme despre povestea de dragoste a celor doi pungași, fiind mereu puși într-o lumină favorabilă datorită idilei lor.

P.S. Dacă te plimbi vreodată prin Texas, ai o ocazia să vezi într-un muzeu armele cu care au fost uciși și mașina ciuruită de gloanțe. 

Cam atât mafioții mei, iată-ne ajunși la final. Știu, știu, că doreați să stau mai mult dar asta este. Ce-am învățat noi astăzi? Că vinul nu-l poți bea cu sifon. 

Sper că v-a plăcut acest episod și sper să vă placă și filmele. Nu uitați să dați un like, share și un subscribe din ală cu clopoțel pe canalul nostru, iar dacă ai mai văzut filme pe această temă, scrie-ne în comentarii să mai descopăr și eu ce ați mai văzut. Hai gata, vă pupă Silvache pe aparate.

– Silvache

Leave a comment