Recenzie MIAMI BICI 2- Mai bun ca primul?

Salutare și bine ați venit din nou pe site-ul nostru! Este Miami Bici 2 mai bun ca primul? Sunt micii românești mai buni ca hot-dog-ul american? Vom vedea în continuare! Dacă vrei să vezi cum facem recenzii și mâncăm mici în același timp, dă-i play mai jos, dar dacă vrei să te îmbogățești lingvistic, dă-i cu scroll-ul!

Ce noutăți aduce Miami Bici 2? Păi ar fi așa: celebrul star al Hollywood-ului Danny Trejo, Charlotte Mckinney, cunoscută pentru apariția sa în Baywatch, multe femei goale, niște efecte speciale și mai mulți bani băgați în producție…cam 2 mili. În rest, formula e cam aceeași. Acum să vedem dacă vor reuși să depășească încasările din prima producție care se ridică la 2.6 mili. Deocamdată au reușit să aibă în primul weekend incasări de circa 200 de mii.  Dar fără alte tatuaje cu ”**** **** mama”, să intrăm în revizia asta!

Poveste

Alex Coteț este responsabil pentru scenariul filmului. El a mai scris și pentru filmele ”Miami Bici 1”, ”Teambuilding” și ”Investitorii”. Deși se văd îmbunătățiri pe partea de producție, pe partea de scenariu, cred că s-au mai înrăutățit, din păcate. Dar hai să vă dau puțin context:

Bilă și Piciu au luat-o pe drumuri diferite după evenimentele din filmul anterior, fiecare încercând să-și trăiască visul american. Din fericire sau din păcate, destinul îi readuce împreună când ambii se trezesc îngropați în datorii. Totuși, sunt descurcăreți…sau români. Și ca de fiecare dată, au găsit o combinație și se mută în orașul îngerilor pentru a lucra pentru Susan. Mister Susan, interpretat de Danny Trejo. Aici, băieții îi intră imediat la inimă și devin preferații boss-ului, dar nu și ai celorlalți, care se hotărăsc rapid să îi elimine. Pe lângă acest arc story, avem și alte drame micuțe precum 2 tipe care par a fi copiile lui Harley Quinn și îl urmăresc pe Piciu, niște gang-uri și toate astea au fost sponsorizate de cea mai mare casă de pariuri și unul dintre cele mai mari studiouri de videochat. Film recomandat adolescenților peste 15 ani.

În primul rând, rezolvarea situațiilor mi se pare la prima mână sau în termeni de analiză, plot convenience. Vreau un milion de dolari, uite-i aici, am nevoie de o mașină, ia-o, am nevoie de pistoale, aa chiar aveam 10 în portbagaj! Filmul nu m-a lăsat să-i văd în dificultate decât câteva secunde, iar obstacolele erau de foarte multe ori diminuate. Deci dimensiunea poveștii n-a existat. Foarte multe cadre cu L.A., Vegas și Miami, deși sunt foarte frumoase, mi-ar fi plăcut ca și scenariul să se ridice la înălțimea cu care a filmat drona aia. 

În al doilea rând, s-a insistat pe glumele alea… că my mother beat me, I had this much and my mustard would start jumping. Au fost bune glumele din Miami Bici 1, dar deja cred că necesită un upgrade. 

Mai sunt multe alte lucruri care trebuie rezolvate pe partea de scenariu, precum personaje nedezvoltate, replici și acțiuni care nu au niciun sens. Dar văd că aceștia evoluează, chiar dacă nu neapărat pe partea de scenariu, dar este important că evoluează și nu se dau bătuți. 

În concluzie, nota mea este 5, pentru partea de poveste.

Regie

Cu siguranță se vede o schimbare și o evoluție față de primul. O imagine mult mai cinematică, vibe de Los Angeles, locații iconice, actori de la Hollywood, mai mult dinamism, dar cam atât. 

Jesus del Cerro, un regizor vechi al cărui nume este pronunțat destul de des la Revizia noastră, a fost omul din spatele regiei, de menționat că a fost prezent și pe partea de producție. Simt că am fost mințit. Deși bugetul a fost unul considerabil, cred că pe alocuri a fost puțin irosit deoarece puteau renunța la unele scene. Efectele speciale au fost un fail. De departe se poate vedea că în spatele lor se află un soft care le-a procesat, cum ar fi momentele de explozie sau mamaia care conduce tirul, iar acestea sunt doar câteva exemple. Înțeleg că atât s-a putut, dar nu mai bine renunți la ceva ce ar putea ieși prost, decât să te minți că a ieșit bine?

Din punctul meu de vedere, a fost o salată. Ceea ce a pornit de la o idee, s-a transformat într-o tornadă de idei. Comparativ cu primul care chiar mi-a plăcut, al doilea este mai slab din punct de vedere al poveștii și al glumelor, dar mai bun pe parte vizuală.

Nota mea este 4. Sincer vă spun că am fost dezamăgit.

Actorie

În rolurile principale îi avem iarași pe cei 2 producători, Bromania (B-Low) și Codin aka Piciu. Au mai apărut George Piștereanu, Adina Galupa, Charlotte McKinney si Danny Trejo. 

Ca nivel de actorie nu prea a depășit un film studențesc. Partea bună a fost că nu existau discrepanțe mari în jocul actorilor, erau cam toți pe același palier, erau conectați între ei, răspundeau și acționau în sensul întâmplărilor, nu jucau pentru glumă, nu erau pedanți în interpretare și nici nu erau expozitivi, mă rog uneori au fost, dar prea puțin. N-are rost să intrăm prea adânc în explicații fiindcă nici ei nu au făcut-o în interpretare, a fost ceva de suprafață, dar a fost făcut bine și cu un sens logic.

Cu riscul de a fi rău, nu pot să afirm decât că filmul acesta este una din marile *** ale cinematografiei autohtone. Promite multe, dar nu livrează nici măcar jumătate din așteptări.

Nota mea este 5.5

Imagine & Sunet

If you’re going to see Miami Bici, don’t forget to take your mici. Cu asta am rămas eu după acest film, cu poftă pentru mici.

Adrian Silișteanu este cel care s-a ocupat de imaginea acestui film. Pot încadra ceea ce a făcut el la categoria „drăguț și curat” deși ceea ce nu înțeleg eu este de ce în unele filme lucrurile arată demențial pe partea de imagine, iar aici mai puțin…why? În schimb, ce m-a deranjat cel mai tare a fost scena de la final, fix după acea luptă în care se vede clar că e filmată pe greenscreen și pare ca anulează tot ce s a creat pe partea de vizual. Iar înainte de asta au fost scenele cu mamaie în tir….dar nu au fost așa flagrante.

Cât despre sunet…..da. E din aceeași poveste. Nu s-a abuzat de melodii, deși ar fi putut sa o facă. Iar toate melodiile folosite sunt relevante pentru întreaga poveste. 

Nota mea este 4 și asta pentru ca aveam așteptări, dar cine știe? Poate partea a treia vine cu ceva mult mai bun.

Acum că am ajuns la final, media este de 4.62 de mici. Mulțumim că ai dat scroll până aici! Apasă și tu pe inimioara aia și lasă un comentariu pentru algoritm!

Leave a comment